Ga terug

Buitengalerie Beijum

Buitengalerie Buitengalerie  •  17-07-2022  •    Geen reacties  •  Beijum Bruist  • 

Beschilderd kastje aan de Emingaheerd

 

Ons idee is om een boekje te laten drukken met foto’s van de tot nu toe beschilderde elektriciteitskastjes, waarvan 24 in Beijum en 13 in Zuidwolde, en daarbij uitleg over hoe we te werk zijn gegaan, hoe we bewoners en schoolkinderen erbij betrokken hebben en interviews met hen en de kunstenaars.

We gebruiken onze eigen foto’s en maken het boekje zelf. We hebben daarom alleen de drukkosten nodig plus een klein bedrag voor onvoorziene uitgaven.

Op de middenpagina van het boekje komt een route langs de kastjes die lopend, dan wel fietsend, geheel of gedeeltelijk kan worden afgelegd. Mensen verkennen op deze manier delen van hun wijk die ze minder goed kennen en het stimuleert tot bewegen en samen met anderen op stap gaan. Het boekje is ook een mooi document over een creatieve activiteit in de wijk en geeft de wijk op een positieve manier bekendheid.

Bij een oplage van 1000 stuks of minder, kunnen we het boekje voor een klein bedrag, bijvoorbeeld 2 euro, verkopen aan belangstellenden en de opbrengst gebruiken voor onderhoud van de schilderingen waar de tand des tijds aan heeft geknaagd.

Bij een bestelling van 6000 stuks zou elk gezin in Beijum een gratis exemplaar kunnen krijgen.

 

Initiatiefnemers Buitengalerie, van saai naar fraai:

Koosje Zijlstra en Willy Koolstra

Locatie: De beschilderde kastjes zijn verspreid over heel Beijum (25) en Zuidwolde (13)

Documenten (3)

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd