Ga terug

Grofvuilophaalservice in Lewenborg

Bonnie en Clyde Bonnie en Clyde  •  21-07-2022  •    1 opmerking  •  Lewenborg  • 

Om alle mensen in de wijk die niet de beschikking hebben over een auto, tegemoet te komen, willen we graag een grofvuilophaalservice in de wijk realiseren. Met een (al dan niet electrisch busje) op vaste tijden, tegen een kleine vergoeding grofvuilritjes naar de afvalstort verzorgen. Speciaal voor diegenen die dus zelf niet in de gelegenheid zijn om naar het afvalbrengstation te rijden. De ervaring leert dat er erg veel behoefte is aan zo'n voorziening is in de wijk. Als inwoners op een normale (en betaalbare) manier van hun grofvuil af kunnen komen, dan knapt de hele wijk daar van op! Mensen die in het bezit van een rijbewijs B zijn en die graag mee willen helpen dit project verder vorm te geven, worden van harte uitgenodigd te reageren.

Om de kosten laag te houden wordt bekeken of we kunnen samenwerken met een andere wijk (een deelauto die voor meer wijken kan rijden).  Uiteraard geniet duurzaam vervoer onze voorkeur.  

Locatie: mobiele service

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • Joris Jonker - Kajuit

  Wat een mooi idee Bonnie en Clyde. Ik moest direct denken aan de WelMobiel. Deze elektrische auto’s rijden immers al in Lewenborg (en Beijum). Zou daar een trekhaak onder gemonteerd worden (als die er niet al onder zit) dan kan die wellicht gebruikt worden met dat doel. In dat geval gaat het natuurlijk wel om een aanhanger en is misschien ook een E-rijbewijs nodig voor de mensen die er in willen bijdragen.

  Heeft u ook een kostenraming?

  Als u het leuk vindt bent u welkom om de eerstvolgende inloopavond om met andere bewoners over uw idee te praten. De eerstvolgende avond is op donderdag 18 augustus van 19.30-21.00 uur in de Oude Bieb. Daar kunnen we ook meedenken over die kostenraming.

  Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd