Ga terug

Informatieborden bij historische locaties

J.A.N. J.A.N.  •  02-06-2023  •    Geen reacties  •  Joker  • 

Informatieborden bij historische locaties.png

Ik zou informatieborden geplaatst willen zien bij monumentale panden of bij verdwenen panden. Overal ter wereld staan deze bordjes. Ik weet er één te staan bij de bult van Buist aan de Zuiderweg, maar Hoogkerk kan meer laten zien en heeft meer geschiedenis dan menigeen denkt. Enkele opties: station Vierverlaten, muziektempel, postkantoor Middenweg, het baarhuisje op de oude begraafplaats. Ook zijn er archeologische monumenten. Als dit idee gekozen wordt kunnen vier borden geplaatst worden. De keuze voor de uiteindelijke locaties wordt gemaakt middels een stemronde onder de inwoners van Hoogkerk. Het plan wordt uitgevoerd samen met de Historische Vereniging Hoogkerk.

Ik zou informatieborden geplaatst willen zien bij monumentale panden of bij verdwenen panden. Overal ter wereld staan deze bordjes maar waar in Hoogkerk? Ik weet er één te staan bij de bult van Buist aan de Zuiderweg maar Hoogkerk kan veel meer laten zien, heeft veel meer geschiedenis dan menigeen denkt.

Medewerking met betrekking tot informatie en foto's is er uiteraard van de Historische Vereniging Hoogkerk die al bijna 25 jaar bestaat.

Enkele opties zijn: station Vierverlaten, muziektempel, Groene kruisgebouw, pastoriewoning, postkantoor Middenweg, het baarhuisje op de oude begraafplaats, en de drie wilgen die de daar verdwenen huizen en hun bijzondere geschiedenis symboliseren. Tevens zijn er ook archeologische monumenten (locaties) zoals Hoogeweg, Leegeweg, Zijlvesterweg.

Uit overleg met de gemeente is gebleken dat voor 5000 euro vier borden geplaatst kunnen worden. We zullen een keuze uit de geschikte locaties moeten maken en nodigen de inwoners van Hoogkerk ons uit om daarbij te helpen door tzt op hun favoriete locaties te stemmen. Ooit was het kaartspel en het historisch album een groot succes. De Hoogkerker bewoners lieten zien belangstelling te hebben in de historie, vandaar deze actie. Het begin is er, ons doel staat nu op de "kaart"!

Wat is de beoordeling van dit idee?

Het idee is haalbaar, de aanpak nog flexibel. Niet op alle genoemde locaties zal een bord geplaatst kunnen worden, maar op een aantal zeker wel. Mooi dat de inwoners mee mogen beslissen over de uiteindelijke locaties.Het idee is haalbaar, de aanpak nog flexibel. Niet op alle genoemde locaties zal een bord geplaatst kunnen worden, maar op een aantal zeker wel. Mooi dat de inwoners mee mogen beslissen over de uiteindelijke locaties.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd