Ga terug

Bankjes en een heksenketel voor de vuurplaats

BEEL BEEL  •  20-05-2024  •  Geen reacties  •  Beijum Bruist  • 

Sfeerfoto vuuravond

Op regelmatige basis wordt er vuuravonden rond volle maan gehouden op vuurplaats Jensemaheerd. De initiatiefneemster Trijntje de Haan heeft dit van 2008 tot 2020 georganiseerd. Sinds vorig jaar juli hebben vuurmeester Harm en ik het vuurtje weer aangewakkerd. De vuuravonden worden wisselend bezocht, een vaste kern afgewisseld met nieuwe gezichten. Er worden verhalen en ervaringen uitgewisseld. Soms wordt er muziek gespeeld of draagt iemand iets voor. Ook wordt er drankjes en hapjes met elkaar gedeeld. Als iemand gewoon van het vuurtje wil genieten, is dat ook prima voor ons. 

Het is een plek waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten! 

Echter de huidige bankjes waarop mensen rondom het vuurtje kunnen zitten, zijn volledig verweerd en aan vervanging toe. Hiervoor willen wij twee stevige inklapbare bankjes aanschaffen (338,-). Ook willen wij een heksenketel met een driepoot (110,-) aanschaffen om tijdens de (koudere) vuuravonden een soepje of een stoofpotje te kunnen aanbieden om de sfeer verder te vergroten.

Ook incidenteel wordt er op de vuurplaats activiteiten georganiseerd. Zo is de vuurplaats een keer gebruikt als een tussenstop van een bevrijdingsloop met vuur of werd een wandeling georganiseerd naar en van vuurplaats Lewenborg. Ook krijg ik regelmatig de vraag of er iets georganiseerd mag worden op de vuurplaats (een verjaardagfeestje of een eindejaarsfeestje van de basisschool). Ook voor zulke momenten kunnen wij de bankjes en de heksenketel aanbieden. 

 

Waarom zijn dit de kosten?

Gefeliciteerd, je idee voor het wijkbudget is positief beoordeeld. Dit betekent dat je door kunt naar de stemronde. Succes met campagne voeren voor jouw idee!

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd