Ga terug

OV-oplaadpunt transferium P+R Hoogkerk

SteinH SteinH  •  06-05-2024  •  Geen reacties  •  Verkeer  • 

Het openbaar vervoer is een essentieel onderdeel van onze samenleving. Het stelt mensen in staat om te reizen voor werk, studie en recreatie. Een van de belangrijkste knooppunten in onze regio is het transferium P+R Hoogkerk, dat dagelijks wordt gebruikt door scholieren, studenten, werkenden en ouderen. Ondanks het belang van dit knooppunt, ontbreekt er een cruciale faciliteit: een OV-oplaadpunt.

Argumenten voor een OV-oplaadpunt op transferium P+R Hoogkerk:

  • Het eerste argument is dat er in heel de omgeving Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof, Vierverlaten en Leegkerk zich maar één OV-oplaadpunt bevindt. Deze kun je vinden bij de ingang van de Albert Heijn in het dorp. Dit is onhandig voor degenen wiens OV-chipkaart te weinig saldo heeft, vooral als ze ver van dit oplaadpunt wonen of werken.
  • Het tweede argument is dat veel reizigers, waaronder scholieren, studenten, werkenden maar ook ouderen, gebruik maken van het transferium P+R Hoogkerk. Het hebben van een OV-oplaadpunt op het transferium zou het voor hen gemakkelijker maken om hun OV-chipkaart snel op te laden wanneer deze te weinig saldo heeft (en dus niet helemaal naar de Albert Heijn moeten om de OV-chipkaart op te laden).
  • Het laatste argument voor een OV-oplaadpunt op het transferium P+R Hoogkerk is de toegankelijkheid. Op dit transferium komen bussen samen vanuit Groningen, Friesland en Drenthe. Het toevoegen van een OV-oplaadpunt zou het reizen met een OV-chipkaart voor de reizigers uit Noord-Nederland aanzienlijk gemakkelijker maken.

Het is dus duidelijk dat er een dringende behoefte is aan een OV-oplaadpunt op het transferium P+R Hoogkerk. Het zou niet alleen het gemak voor de huidige gebruikers vergroten, maar ook het openbaar vervoer aantrekkelijker maken voor potentiële nieuwe OV-chipkaart gebruikers. Het is tijd dat we actie ondernemen om deze belangrijke faciliteit in ons Hoogkerk te realiseren.

Zie de bijlage voor de preciese locatie van het oplaadpunt op het transferium P+R Hoogkerk ↓

Geschatte kosten van de indiener van het idee: €8.000

Locatie: Transferium P+R Hoogkerk, aan de grens van Drenthe en naast Van der Valk Hotel Hoogkerk

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd