Ga terug

Riolering aanleggen voor KIDS UNITED. The story continues.....

Naomi Slagter Naomi Slagter  •  17-05-2024  •  Geen reacties  •  Sport en bewegen  • 

And the story continues.... Op 15 mei 2024 is de 1e schep in de grond gegaan om te starten met het bouwen van het nieuwe clubhuis van Kids United. Een club voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of mentale beperking waar ze kunnen voetballen, vriendschappen kunnen sluiten en plezier mogen maken. Maar bovenal, waar zij helemaal zichzelf mogen zijn zonder steeds maar weer geconfronteerd te worden met hun fysieke of mentale uitdaging. Het was echt een feest om bij de start van de bouw aanwezig te mogen zijn! 

Vorig jaar heb ik als een van de betrokken ouders bij Kids United een aanvraag gedaan voor de aankleding van het nieuwe clubhuis en de vreugde was groot toen wij het gevraagde bedrag op de stemavond van Sterk Hoogkerk in ontvangst mochten nemen! Niet alleen bij ons ging de vlag uit, ook scholen in Hoogkerk en bij onze Trots van het Noorden, FC Groningen, die de club van Kids United hebben geadopteerd, werd gejuicht! Een stapje dichterbij beweging, sport en plezier voor alle kinderen! 

21 jaar geleden hebben twee bevlogen ouders, van een zoon met een lichamelijke en mentale beperking die ontzettend van voetballen houdt (en nog steeds traint bij Kids United) het initiatief genomen om te starten met een contributie-vrije voetbalclub. Ondertussen is Kids United uitgegroeid tot een club met een paar honderd kinderen (en hun ouders) die wekelijks met veel plezier samen komen om te sporten. Én nog steeds contributie-vrij!

Groot was dan ook onze teleurstelling toen onlangs bleek dat de aanleg van de riolering veel meer geld gaat kosten dan was begroot en dat de gemeente helaas geen financiële mogelijkheden over had om Kids United hier in te ondersteunen. Dit betekent dat ik (en andere ouders waarvan hun kind bij Kids United voetbalt) wederom een beroep gaan doen op de bewoners van Hoogkerk omdat we echt van mening zijn dat dit clubhuis op alle aspecten passend moet zijn zodat élk kind hier met een gerust hart (en lege blaas ;-) kan sporten, lol maken, spelen, bewegen en zijn/haar vrienden kan treffen! Helpen jullie ons mee? We zouden echt superblij zijn met je stem. En, mocht je, in de toekomst als het clubhuis in zijn volle glorie actief is, een keer in de buurt zijn en moeten plassen: je mag altijd gebruik maken van het toilet :-) !

 

Geschatte kosten van de indiener van het idee: €35.000

Locatie: Sportpark de Kring

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd