Ga terug

De zeemeermin van stro en suiker

Tanja Romp en HVH Tanja Romp en HVH  •  20-05-2024  •  Geen reacties  •  Sport en bewegen  • 

Indicatie routekaart

 

De zeemeermin van stro en suiker: een historische wandelroute langs de grens van oud Hoogkerk

Hoogkerk kent een rijke geschiedenis en deze gaat verder terug dan je misschien denkt. En wat heeft een zeemeermin hiermee te maken?

Leer alles over de geschiedenis van Hoogkerk, via een wandelroute langs de grens van het oude dorp. Welke sporen zijn nog zichtbaar en wat is er verdwenen?

De streekvorming in de middeleeuwen, de vestiging van de industrie in de 19e eeuw, de Tweede Wereldoorlog, de annexatie in 1969, de vele mythen en sagen: de geschiedenis van Hoogkerk mag eigenlijk nooit vergeten worden.

Daarmee is de historische wandelroute een eerbetoon aan het oude dorp. Laten we de historische identiteit weer zichtbaar maken, zodat jong en oud hier kennis van kan nemen, en kan genieten van een prachtige wandeling.

Hoe ziet de route eruit?

De wandelroute loopt grofweg langs de grens van het oude dorp, met lussen tussendoor. Op de route zijn stopplaatsen waar de wandelaar zich kan verdiepen in de historie door middel van verhaal en beeld. Er worden informatiekastjes geplaatst met daarin foto's, tekst en voorwerpen én er is een begeleidend routeboek. Zie bijlage onderaan met afbeeldingen die dit idee illustreren.

Initiatiefnemers

De indiener is Tanja Romp. Zij is geboren en getogen in het oude dorp. In samenwerking met de Historische Vereniging Hoogkerk (HVH) wil zij deze route realiseren. De HVH beschikt over de benodigde kennis, en het heeft een uitgebreid archief van foto's, verhalen, films en objecten die nodig zijn om dit project tot een succes te maken. Tanja, beeldend kunstenaar en docent, is goed in het organiseren van dingen. Haar bijdrage bestaat uit het maken en vormgeven van zaken, die nodig zijn voor de route. Ideeën van bewoners over de invulling van de route zijn uiteraard welkom! Zo kan dit een breed gedragen initiatief worden.

 

Geschatte kosten van de indiener van het idee: €5.000

Locatie: Zie bijlage voor een kaart.

Idee ingediend door: Tanja Romp in samenwerking met de Historische Vereniging Hoogkerk

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd