Ga terug

Outdoor Gym Gravenburg

Bob Niessink Bob Niessink  •  19-08-2022  •  5 reacties  •  Wijk top-3  • 

Afbeelding1.png

Er wordt sinds eind 2021 concreet gewerkt aan het plan voor een Outdoor Gym in de wijk Gravenburg. 

Er is een werkgroep actief waarin wijkbewoners meedenken en -werken om het plan voor een Outdoor Gym te realiseren. Er is een projectplan geschreven, er zijn goede contacten met de gemeente Groningen over dit plan en we hebben ruim 100 reacties gekregen op een Facebook poll waarin we hebben gevraagd hoe de Outdoor Gym eruit zou moeten zien qua opzet.

Waarom een Outdoor Gym in Gravenburg?

Wij zijn van mening dat de afgelopen jaren van de COVID-19 pandemie nog maar eens duidelijk heeft gemaakt hoe belangrijk gezond leven is. Sporten is daar een belangrijk onderdeel van. Daarnaast is ook gebleken dat buitensporten om meerdere redenen goed is voor de gezondheid. Dit heeft ons aan het denken gezet en hoe mooi zou het zijn als we het buitensporten nog meer kunnen stimuleren op een laagdrempelige manier, namelijk buitensporten in je eigen wijk. Je kunt er lopend of op de fiets naar toe!

Er wordt in de wijk al veel gewandeld, gefietst en hardgelopen. Met de Outdoor Gym willen we ons met name richten op het onderdeel krachttraining, wat ons een mooie aanvulling lijkt. Ons plan gaat uit van een toegankelijke en laagdrempelige Outdoor Gym die voldoende uitdaging biedt, zodat zowel de beginnende als de gevorderde sporters er gebruik van kunnen en willen maken.

Verder verwachten we dat de Outdoor Gym Gravenburg bijdraagt aan de volgende doelen:

  • Motiveren en stimuleren om te gaan sporten.
  • Het bieden van sportfaciliteiten dichtbij huis.
  • Sociale interactie in de wijk.
  • Aantrekkingskracht voor jeugd/jongvolwassenen om ook gebruik te maken van de Outdoor Gym.
  • Sportfaciliteiten die gebruikt kunnen worden door buitensport trainers (bijv. bootcamp).
  • Samenwerking met de scholen CBS Aquamarijn en OBS De Feniks.

We hebben begroot dat we rond de EUR 50.000,= nodig hebben om de Outdoor Gym te kunnen realiseren. De wijktop3 verkiezing van 2021 heeft ons al een mooi bedrag opgeleverd van EUR 5.000,=. Verder verwachten we nog enkele subsidies/sponsoring te kunnen krijgen vanuit gemeente Groningen, provincie Groningen, maatschappelijke organisaties en/of het bedrijfsleven. Op dit moment hebben we de begroting nog niet rond en hopen we ook in 2022 een bijdrage te mogen ontvangen vanuit de wijktop3 van VWH!

Locatie: De locatie naast het voetbalveld is herkenbaar, centraal gelegen en makkelijk bereikbaar

Wat is de beoordeling van dit idee?

De totale kosten van dit idee zijn afhankelijk van de invulling. Een groter outdoor terrein van 10 toestellen kost bijvoorbeeld minder dan een kleinere van 5.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd