Ideeën voor Sport en bewegen

Dit project heeft een bedrag van € 94.615

Van de ijsbaan in Hoogkerk een multifunctioneel terrein maken voor alle inwoners

13-06-2023  •    2 reacties  •   •  Martin Appeldooren  •  Sport en bewegen

De IJsvereniging Hoogkerk wil van haar schaatsbaan een multifunctioneel terrein maken, zodat deze het hele jaar door gebruikt kan worden. Denk hierbij aan een skeelerbaan, een evenemententerrein, een ontmoetingsplek voor de jeugd met speeltoestellen en een jeu de boules baan. Ook willen ze het terrein vergroenen met bomen en een plantsoen. 

Beste Hoogkerkers,

Wij zijn zeer enthousiaist om op deze centrale plek in Hoogkerk een multifunctioneel terrein te ontwikkelen voor alle Hoogkerkers. Van jong tot oud. En onze krachten te bundelen met de gevestigde instanties, zoals de Vensterschool, Sporthal, Dorpshuis, Gemeenteloket, HFC '15, KV Hoogkerk, De Wingerd school, Wij Hoogkerk  SKSG opvang en de Ploeg school.

Wij zouden graag op deze plek een ijsbaan creëren voor de winterperiode en de rest van het jaar als skeelerbaan. En in het midden van deze baan een groot terrein voor feesten en evenementen en allerlei markten. Met daar omheen veel groen, zodat je een park gevoel krijgt waar je lekker onder de bomen en verlichting onder kan relaxen.

En we willen graag een stuk van het terrein gaan aanleggen met Speeltoestellen, Basketbalpaal en Pana Kooi voor de jeugd en voor de oudere inwoners van Hoogkerk een Jeu de boules baan.

Het plan gaan we gefasseerd aanleggen en wordt dus een meerjaren plan en wij hopen er ook nog een duurzaam gebouw te kunnen realiseren voor alle partijen die gebruik gaan maken van het multifunctioneel terrein.

Groet Martin Appeldooren

€ 69.000

Uitbreiding speeltuin Gravenburg

18-06-2023  •    Geen reacties  •   •  Lammert Hein Hilarides-Batista Patterson  •  Sport en bewegen

Uitbreiden van de speelplaats bij de scholen in Gravenburg met speeltoestellen en een basketbalpaal.

 

€ 22.000

Kids United, diversiteit en inclusie! Inrichting van het te bouwen clubhuis!

18-06-2023  •    Geen reacties  •   •  Naomi Slagter  •  Sport en bewegen

Het inrichten van het mooiste clubhuis van Groningen! Kids United maakt het verschil voor kinderen met een kans en uitdaging, die vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking niet mee kunnen doen met veel sporten. Los van het plezier dat zij beleven aan alles wat bij het voetbal komt kijken, is het een belangrijke ontmoetingsplek geworden voor kinderen en ouders. Vanwege het 20 jarige bestaan krijgen wij een nieuw clubhuis. Dat moet worden ingericht. Denk aan rolstoeltoegang, invalidentoiletten, stoelen, zitzakken, een spelcomputer, keukengerei... Ook is het belangrijk dat er een voorraad is van sportoutfits en sportattributen.

 Kids United maakt al 20 jaar het verschil, binnen en buiten de wijk, voor kinderen met een kans en uitdaging. Zij kunnen vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking niet mee doen met alle sporten die de gemeente Groningen/Hoogkerk aanbiedt voor kinderen zonder deze beperking. Gedragen door vrijwilligers is het een fundament onder een divers en inclusief Groningen en draagt het direct bij aan de gezondheid, plezier en ontwikkeling van een (kwetsbare) groep. Los van het plezier dat de kinderen beleven aan alles wat bij het voetbal komt kijken, is het een ontmoetingsplek geworden voor ouders die ook tegen grote uitdagingen aanlopen.

Vanwege het 20 jarige bestaan krijgt Kids United eindelijk een nieuw clubhuis, maar het clubhuis moet daarna nog worden ingericht. Denk hierbij aan toegang voor rolstoelen, invalidentoiletten, goede stoelen, zitzakken, meubels, een spelcomputer, tv schermen en andere zaken waardoor de leden van Kids Unitedeen plek hebben om samen te komen voor activiteiten en met, en van elkaar, te leren.  Ook is het belangrijk dat er een bestaande voorraad is van voetbalschoenen, sportoutfits (bijv. een zomertenue van de kids United sportkleding) en sportattributen.

Omdat het een clubhuis gaat worden voor (met name) kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking, evenals kinderen die moeilijk kunnen leren, autisme hebben of om welke redenen dan ook niet mee kunnen komen binnen het reguliere sportaanbod moet hier bij de inrichting ook rekening mee worden gehouden. De inrichting hebben we zeer ruim genomen, niet alleen meubels en materialen maar ook denken we bij de inrichting aan de kleurstelling op de muren/vloeren/etc. Daarom hieronder onze wens en natuurlijk hopen we, dat mochten we een ronde verder komen, de gemeente kan meedenken met het maken van het leukste clubhuis aller tijden :-)

Het clubhuis zal een ontmoetingsplek worden waar kinderen en jongeren elkaar, naast het doen van sportieve activiteiten, ook kunnen ontmoeten, mee kunnen doen aan georganiseerde activiteiten maar ook een drankje kunnen doen met elkaar om anderen te leren kennen. (zie ook het beleidsplan van Kids United op hun website).

Het clubhuis omvat meerdere kleedkamers welke voorzien moeten zijn van voetbalschoenen, zomer,- en winter Kids United voetbalkleding zodat kinderen altijd de mogelijkheid hebben om te voetballen in een tenue van Kids United. De winterkleding is er al wel, zomerkleding (korte broek, shirt met korte mouwen, zomervest) nog niet. Kids United vindt het belangrijk dat het clubhuis ook een gezellige huiskamer heeft omdat we willen dat de kinderen/jongeren zich hier voelen 'als thuis'. Dit houdt in dat er enerzijds lekkere grote en stevige lounge banken/stoelen/kussens zullen zijn, met daarnaast ruimte voor een pingpongtafel, voetbaltafel, een aantal sjoelbakken en een ruimte waar, naast actief bezig zijn, ook gegamed kan worden. Een grote televisie of 2 mag dan ook niet ontbreken. Er zullen ook activiteiten avonden worden georganiseerd met bijv. een Bingo, silent Disco of het bekijken van EK/WK voetbalwedstrijden. Waarbij de 'reguliere' jeugd zich hopelijk ook welkom voelt zodat hier de verbinding ontstaat.

Tevens is er een keuken, waar met elkaar gekookt kan worden en hier zijn keukenbenodigdheden voor nodig.

 

€ 15.000

Outdoor gym Gravenburg

29-05-2023  •    Geen reacties  •   •  Steven Roest  •  Sport en bewegen

Aanleg van een toegankelijke outdoor gym in de wijk Gravenburg, die uitdaging biedt aan beginnende en gevorderde sporters, en verbinding brengt in de wijk. Met deze bijdrage uit de burgerbegroting kunnen wij onze plannen uitvoeren!

Voor een uitwerking van het plan verwijzen wij u graag naar het bijgevoegde projectplan. We zijn al enige tijd bezig met dit plan en hebben al een deel van de financiering rond. Hieronder in het kort een inleiding en onze doelstellingen. 

Wij zijn van mening dat door de pandemie nog maar eens duidelijk is geworden hoe belangrijk gezond leven is. Sporten is daar een belangrijk onderdeel van. Daarnaast is ook gebleken dat buitensporten om meerdere redenen goed is voor de gezondheid. Dit heeft ons aan het denken gezet en hoe mooi zou het zijn als we het buitensporten nog meer kunnen stimuleren op een laagdrempelige manier, namelijk buitensporten in je eigen wijk. Je kunt er lopend of op de fiets naar toe! 

Er wordt in de wijk al veel gewandeld, gefietst en hardgelopen. Met de outdoor gym willen we ons met name richten op het onderdeel krachttraining, wat ons een mooie aanvulling lijkt. Ons plan gaat uit van een toegankelijke en laagdrempelige outdoor gym die voldoende uitdaging biedt, zodat zowel de beginnende als de gevorderde sporters er gebruik van kunnen en willen maken. Daarnaast kan de outdoor gym een bijdrage leveren aan de saamhorigheid en integratie van de Oekraïense vluchtelingen in de wijk, sporten is voor iedereen!

Qua financiering zijn we al hard op weg met bronnen anders dan Sterk Hoogkerk. Als wij vanuit Sterk Hoogkerk EUR 20.000,= zouden krijgen, verwachten wij rond oktober de financiering helemaal rond te hebben en in het begin van 2024 de Gym te hebben gerealiseerd.

Het hoofddoel van dit plan is het realiseren van een toegankelijke outdoor gym in de wijk Gravenburg. Verder verwachten we dat de Outdoor Gym Gravenburg bijdraagt aan de volgende doelen:

  • Motiveren en stimuleren om te gaan sporten.
  • Het bieden van sportfaciliteiten dichtbij huis.
  • Sociale interactie in de wijk, voor zowel huidige bewoners als de Oekraïense vluchtelingen
  • Aantrekkingskracht voor jeugd/jongvolwassenen om ook gebruik te maken van de outdoor gym.
  • Sportfaciliteiten die gebruikt kunnen worden door buitensport trainers (bijv. bootcamp).
  • Samenwerking met de scholen CBS Aquamarijn en OBS De Feniks.
€ 20.000

Watertappunt

08-06-2023  •    Geen reacties  •   •  Vereniging Wijkraad Hoogkerk  •  Sport en bewegen

Kraanwater drinken past bij een gezonde en duurzame levensstijl. Daarom willen wij mensen stimuleren om water te drinken. Een mooi middel daarbij is een openbaar watertappunt in het centrum van Hoogkerk. Een watertappunt vermindert het gebruik van plastic flesjes. Het water is gratis verkrijgbaar voor iedereen! 

Voor meer informatie en informatie over de kosten : https://waterbedrijfgroningen.nl/midden-in-de-samenleving/interesse-in-onze-watertaps/ Met het bedrag van 25.000 euro kan voor 10 jaar voorzien worden in een watertappunt.

De locatie van dit idee is gewijzigd naar het Suikerplein (in de buurt van de Albert Heijn). 

€ 25.000

Basketbalveld Hoogkerk

07-06-2023  •    1 reactie  •   •  Mark T  •  Sport en bewegen

Basketbal is in ontwikkeling en het zou mooi zijn als er een mogelijkheid komt waar een ieder deze mooie sport kan beoefenen.

€ 60.000

Zwembad sluiten en meer voorzieningen bij de Ruskenveense plas

17-06-2023  •    1 reactie  •   •  Lammert Hein Hilarides-Batista Patterson  •  Sport en bewegen

Een zwembad onderhouden is erg duur. De Ruskenveense plas is er al en is een prima vervanger. Daarom moet het zwembad gesloten worden. Met dit budget kunnen de voorzieningen bij de plas uitgebreid worden, bijvoorbeeld met een duikplank, startblokken etc.

 

€ 30.000

Glijbaan zwembad Hoogkerk in 2024

17-06-2023  •    Geen reacties  •   •  Zwembad Hoogkerk  •  Sport en bewegen

Zwembad Hoogkerk is weer open! Als nieuw bestuur en enthousiaste vrijwilligers willen we graag een gave glijbaan voor het zwembad. Dat stimuleert jongeren om te bewegen en sociaal plezier te maken met elkaar. De kosten liggen op zo’n 60.000 euro. Er is eerder een startbedrag van 17.397 euro opgehaald. Wij vragen aan voor het resterende bedrag om aanschaf en plaatsing in 2024 mogelijk te maken. Als ons idee gekozen wordt, leggen we de inwoners van Hoogkerk een aantal keuzes voor wat betreft model glijbaan. Zij kiezen het model, wij zorgen dat de gekozen glijbaan er zo snel mogelijk komt.

Eindelijk, het verwarmde buitenbad van hoogkerk is weer opengegaan deze zomer! Met enthousiaste groep mensen zijn we druk bezig geweest met het renoveren, schoonmaken, opruimen en aanpakken van het zwembad, want we wilden zo snel mogelijk open! Op 8 en 9 juli was de grote opening met maar liefst 1200 deelnemers, verspreid over 2 dagen! Wat een feest was het voor jong en oud met een graffity tekening op de muur gemaakt door o.a. kinderen uit Hoogkerk, een dj, waterspelen en meer! We kunnen weer baantjes zwemmen, bommetjes maken en duiken in het wedstrijdbad, want die is net helemaal klaar! Maar er is ook ooit geld ingezameld voor een glijbaan, waar is dat gebleven? En waarom is die glijbaan er nog niet?

Als vers nieuw bestuur en enthousiaste groep vrijwilligers willen we graag een gave glijbaan aankopen voor het zwembad, Het goede nieuws: Er is in totaal 17.397 euro opgehaald destijds met allerlei acties en dat geld staat nog op de spaarrekening van het zwembad! De uitdaging nu is de kosten voor het plaatsen van een professionele glijbaan, die liggen op zo'n 60.000 euro. Met die komst van een glijbaan willen we bijdragen aan een vitaal Hoogkerk, waarbij jongeren worden gestimuleerd te bewegen en sociaal plezier te maken met elkaar. Sterk Hoogkerk willen we vragen om een investering, die de aanschaf en plaatsing van de glijbaan mogelijk maakt. We vragen sterk Hoogkerk een totaal investering van de resterende 42.603 euro.

Mochten we deze bijdrage krijgen, dan gaan wij aan de slag om de beste glijbanen uit te zoeken en aan Hoogkerk te presenteren. Middels stemmen zullen we dan uiteindelijk een keus maken voor het ontwerp van de glijbaan die de meeste mensen willen en dan gaan wij ervoor zorgen, dat de gekozen glijbaan er zo snel mogelijk komt! We zien vol enthousiasme jullie reactie tegemoet!

 

€ 42.603

Halfverhard wandelpad rond plas Bangeweer

13-06-2023  •    Geen reacties  •   •  groen, sociaal, ondernemend hoogkerk  •  Sport en bewegen

Aanleg van een halfverhard wandelpad langs de plas bij Bangeweer, om deze mooie plek op een duurzame manier te ontsluiten voor sport- en hondenliefhebbers, wandelaars en natuurliefhebbers. Met een bankje als rustpunt om te genieten van deze prachtige plek.

Naast de Ruskenveense plas, en het Outdoor sport park, zou langs de andere plas aan de Verbetering, waar nu een loslooproute voor honden is, een half verhard pad kunnen worden aangelegd. Duurzaam (vervaardigd in Nederland) en goed voor de natuur omdat het water doorlaat. Je krijgt dan een mooie combinatie van zwemmen, fitness, hardlopen/joggen bij elkaar. De route loopt door de natuur, er zijn hoogteverschillen, en mooie vergezichten. Ook de honden kunnen loslopen, het fietspad hoeft dan niet meer gedeeld te worden, en het is voor honden en mensen het hele jaar beschikbaar. Een mooi alternatief, omdat in de helft van het jaar (van 1 april tot 1 oktober) de honden niet op het strand mogen komen. Natuurlijk zou er ook voor de wandelaars op het hoogste punt, (bij de ingang aan de Johan van Zwedenlaan) een bank kunnen komen van acacia en eikenhout. Ook voor recreanten en fietsers kan dit een aangename stop zijn, en uitnodigen tot een wandeling. Kortom voor sport en hondenliefhebbers, wandelaars, natuurliefhebbers komt er zo weer een nieuw, fijn, goed begaanbaar en avontuurlijk pad.

€ 40.000