Ideeën voor Sport en bewegen

Dit project heeft een bedrag van €90.714

Speelvoorzieningen voor de Multifunctionele Ijsbaan in Hoogkerk

16-05-2024  •  Geen reacties  •  Martin Appeldooren  •  Sport en bewegen

Wij gaan dit jaar in 2024 met de aanleg beginnen van de ijsbaan/skeelerbaan en wij zouden graag in 2025 met de aanleg van speelvoorzieningen op het midden terrein willen beginnen.

Deze speelvoorzieningen zijn bedoeld voor alle Hoogkerkers jong en oud.

Wij denken dat we niet genoeg hebben aan het bedrag wat we aanvragen en hebben misschien ook nog wel een gedeelte van het bedrag nodig voor de aanleg van de ijsbaan/skeelerbaan.

Het gaat hier om een voorziening voor alle Hoogkerkers die we in meerdere jaren willen gaan realiseren en dus elk jaar budget proberen te krijgen voor het hele project.

Netter schilderen rood op de brug en opknappen centrum.

14-05-2024  •  Geen reacties  •  Leon Hilarides-Batista Patterson  •  Sport en bewegen

Veel mensen vinden de overgang van rood naar wit niet netjes en het ziet er onveilig en roestig uit. Door de brug netter te maken wordt het centrum aantrekkelijk, veiliger en leuker om doorheen te wandelen en te fietsen. Ook komen hier meer mensen winkelen en wonen. En willen bedrijven hier naartoe.

Als er geld overblijft van het schilderen dan het centrum opknappen en blijven onderhouden naar inzicht van de indiener.

 

Riolering aanleggen voor KIDS UNITED. The story continues.....

17-05-2024  •  Geen reacties  •  Naomi Slagter  •  Sport en bewegen

And the story continues.... Op 15 mei 2024 is de 1e schep in de grond gegaan om te starten met het bouwen van het nieuwe clubhuis van Kids United. Een club voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of mentale beperking waar ze kunnen voetballen, vriendschappen kunnen sluiten en plezier mogen maken. Maar bovenal, waar zij helemaal zichzelf mogen zijn zonder steeds maar weer geconfronteerd te worden met hun fysieke of mentale uitdaging. Het was echt een feest om bij de start van de bouw aanwezig te mogen zijn! 

Vorig jaar heb ik als een van de betrokken ouders bij Kids United een aanvraag gedaan voor de aankleding van het nieuwe clubhuis en de vreugde was groot toen wij het gevraagde bedrag op de stemavond van Sterk Hoogkerk in ontvangst mochten nemen! Niet alleen bij ons ging de vlag uit, ook scholen in Hoogkerk en bij onze Trots van het Noorden, FC Groningen, die de club van Kids United hebben geadopteerd, werd gejuicht! Een stapje dichterbij beweging, sport en plezier voor alle kinderen! 

21 jaar geleden hebben twee bevlogen ouders, van een zoon met een lichamelijke en mentale beperking die ontzettend van voetballen houdt (en nog steeds traint bij Kids United) het initiatief genomen om te starten met een contributie-vrije voetbalclub. Ondertussen is Kids United uitgegroeid tot een club met een paar honderd kinderen (en hun ouders) die wekelijks met veel plezier samen komen om te sporten. Én nog steeds contributie-vrij!

Groot was dan ook onze teleurstelling toen onlangs bleek dat de aanleg van de riolering veel meer geld gaat kosten dan was begroot en dat de gemeente helaas geen financiële mogelijkheden over had om Kids United hier in te ondersteunen. Dit betekent dat ik (en andere ouders waarvan hun kind bij Kids United voetbalt) wederom een beroep gaan doen op de bewoners van Hoogkerk omdat we echt van mening zijn dat dit clubhuis op alle aspecten passend moet zijn zodat élk kind hier met een gerust hart (en lege blaas ;-) kan sporten, lol maken, spelen, bewegen en zijn/haar vrienden kan treffen! Helpen jullie ons mee? We zouden echt superblij zijn met je stem. En, mocht je, in de toekomst als het clubhuis in zijn volle glorie actief is, een keer in de buurt zijn en moeten plassen: je mag altijd gebruik maken van het toilet :-) !

 

Spelenderwijs sport en bewegen

17-05-2024  •  Geen reacties  •  DewanHoogkerk  •  Sport en bewegen

Een gevoel voor evenwicht ontwikkel je door te hinkelen. Omdat je dit namelijk doet op één been of afwisselend op twee benen. Hinkelen heeft veel uitdagingen, omdat je niet gewend bent om op één been te springen. Je traint hierbij je balans en spierkracht maar ook je uithoudingsvermogen. Doordat je veel beweegt tijdens het hinkelen is het ook nog eens super gezond!

Buiten het fysiek inspannen tijdens het hinkelen, komt er ook creativiteit naar voren. Omdat de hinkelbanen meestel voorzien zijn van cijfers. De regels van de hinkelbaan kan een ieder zelf bepalen. Sportief een wedstrijdje hinkelen in plaats van te gamen of achter de tablet/mobiel.

Voetbalkooi

30-04-2024  •  Geen reacties  •  Jansje  •  Sport en bewegen

Een voetbalkooi voor de jeugd

Buitenhof aan zee, speelse ontmoetingsplek voor jong en oud

20-05-2024  •  Geen reacties  •  Koen  •  Sport en bewegen

We wonen fantastisch in de Buitenhof. We missen alleen gezamenlijke ontmoetingsplek voor kinderen, ouders en andere wijkgenoten. Voor het 25-jarig bestaan van de Buitenhof willen we zo’n plek creëren. In dit idee combineren we originele speelvoorzieningen voor kinderen met zo’n ontmoetingsplek. Op een open ruimte in de grote speeltuin in de Fivelgolaan plaatsen we een multifunctionele zeecontainer. Die fungeert als uitgiftepunt voor speelgoed voor kinderen en ontmoetingsplek voor hun ouders en oudere buurtgenoten. Kinderen halen er speelgoed dat ze thuis niet hebben, ouders drinken samen een bakje koffie, thee of wat anders. Het geheel staat in wit (strand)zand, zodat het de uitstraling en het gevoel van een strandtent heeft. Met enige gevoel voor ironie noemen we deze plek ‘Buitenhof aan zee’. 

De 20ft zeecontainer heeft over de breedte een (laag) en breed luik met toonbank dat open en dicht kan. Aan de voorkant staan verder statafels en zitjes. Een grote tarp overkapt het geheel, zodat kinderen en ouders bij regen en felle zon beschutting hebben. Aan de palen van de tarp hangt verlichting en vrolijke aankleding. Als de container open gaat, komt het speelgoed ter beschikking. Het gaat om bijzonder speelgoed voor kinderen van 3 tot 16 jaar, zoals:

  • Materialen voor een waterbaan,
  • Graafmachine
  • Eenwielers en een andersom-stuur-fiets
  • Bouwblokken om eigen huisje te maken

De Buitenhoeve is open op woensdagmiddag en in het weekend, op zomeravonden met goed weer dient De Buitenhoeve als strandtent. De zeecontainer heeft wel stroom, dus verlichting, een (tweedehands) koelkast en muziekbox zijn aanwezig. Maar er is geen water. Water, koffie en andere dranken moeten dus door de vrijwilligers meegebracht worden. Vrijwilligers runnen De Buitenhove, van het bouwen en aankleden, het beheer, bemensing tijdens de openingstijden en onderhoud.

Buitenhof aan Zee, het gevoel van vrijheid blijheid voor jong en oud.

Verharden ijsbaan.

30-04-2024  •  Geen reacties  •  J.m. Huberts  •  Sport en bewegen

Het verharden van de ijsbaan levert een multifunctioneel gebruik op van een stuk grond waar in de zomers niks op gebeurt. Hoe mooi zou het zijn dat er geskeelerd,  en met wat toestellen in het midden gespeeld kan worden midden in het dorp

De zeemeermin van stro en suiker

20-05-2024  •  Geen reacties  •  Tanja Romp en HVH  •  Sport en bewegen

 

De zeemeermin van stro en suiker: een historische wandelroute langs de grens van oud Hoogkerk

Hoogkerk kent een rijke geschiedenis en deze gaat verder terug dan je misschien denkt. En wat heeft een zeemeermin hiermee te maken?

Leer alles over de geschiedenis van Hoogkerk, via een wandelroute langs de grens van het oude dorp. Welke sporen zijn nog zichtbaar en wat is er verdwenen?

De streekvorming in de middeleeuwen, de vestiging van de industrie in de 19e eeuw, de Tweede Wereldoorlog, de annexatie in 1969, de vele mythen en sagen: de geschiedenis van Hoogkerk mag eigenlijk nooit vergeten worden.

Daarmee is de historische wandelroute een eerbetoon aan het oude dorp. Laten we de historische identiteit weer zichtbaar maken, zodat jong en oud hier kennis van kan nemen, en kan genieten van een prachtige wandeling.

Hoe ziet de route eruit?

De wandelroute loopt grofweg langs de grens van het oude dorp, met lussen tussendoor. Op de route zijn stopplaatsen waar de wandelaar zich kan verdiepen in de historie door middel van verhaal en beeld. Er worden informatiekastjes geplaatst met daarin foto's, tekst en voorwerpen én er is een begeleidend routeboek. Zie bijlage onderaan met afbeeldingen die dit idee illustreren.

Initiatiefnemers

De indiener is Tanja Romp. Zij is geboren en getogen in het oude dorp. In samenwerking met de Historische Vereniging Hoogkerk (HVH) wil zij deze route realiseren. De HVH beschikt over de benodigde kennis, en het heeft een uitgebreid archief van foto's, verhalen, films en objecten die nodig zijn om dit project tot een succes te maken. Tanja, beeldend kunstenaar en docent, is goed in het organiseren van dingen. Haar bijdrage bestaat uit het maken en vormgeven van zaken, die nodig zijn voor de route. Ideeën van bewoners over de invulling van de route zijn uiteraard welkom! Zo kan dit een breed gedragen initiatief worden.

 

Tuimelaar pompspel

06-05-2024  •  Geen reacties  •  Bas Sikkema  •  Sport en bewegen

Bewegen is gezond. Daarom willen we de kinderen die spelen in het recreatiebad extra uitdagen om te bewegen. Dat kan met dit pompspel. Kinderen kunnen tegen elkaar een wedstrijdje pompen. De beker die als eerste omtuimelt heeft gewonnen.

voetbaldoel

01-05-2024  •  Geen reacties  •  Groene Bruggenbouwers.  •  Sport en bewegen

Voor plaatsing in de speeltuin van VHJ ..

Kinderen voetballen nu tegen de omheining aan en vaak gaat de bal erover heen..

Een hoog voetbaldoel zou beter zijn zodat kinderen mooi een balletje kunnen trappen.

Kosten 5000,00