Ideeën voor Veilig hoogkerk

Dit project heeft een bedrag van €34.286

Hekwerk Dierenweide Minerva

15-05-2024  •  Geen reacties  •  Fokko  •  Veilig hoogkerk

Dierenweide Minerva is omsloten door kleine slootjes. Om de veilgheid voor met name de kleinere bezoekertjes te vergroten en de ouders onbezorgd met elkaar kunnen kletsen, is het idee om rondom bij de sloten langs een hekwerk te plaatsen.

Het betreft een behoorlijke lengte en om dit in te schatten qua kosten zal er een offerte opgevraagd moeten worden. In dit stadium duurt dit te lang om hiervan een prijs binnen te hebben.

Schatting is dat dit zeker €35.000 gaat zijn. Gezien het budget in dit thema zal gekeken moeten worden of dit haalbaar is en hoe de Gemeente hierin staat.

Pleintje Molukse wijk Hoogkerk

16-05-2024  •  Geen reacties  •  DewanHoogkerk  •  Veilig hoogkerk

Het plein dat als middelpunt van de Molukse wijk dient, verkeerd momenteel in zo'n slechte staat. Dat er met name struikelgevaar is voor spelende kinderen en ouderen met rollator/wandelstok of rolstoel. Overigens is het moeilijk toegangelijk voor bijvoorbeeld fietsende/steppende kinderen en ouders met kinderwagens. Het pleintje ligt er nu schots en scheef bij. De bestrating is hoog nodig aan vervanging toe. Opdat er geen last meer is van afwatering.

Veiliger buspassage Hunsingolaan/Peizerweg

17-05-2024  •  Geen reacties  •  Bob van den Berg  •  Veilig hoogkerk

Het kruispunt van de Hunsingolaan en de Peizerweg voelt niet altijd even veilig, omdat de bussen deze passage nogal eens met een (te) hoge snelheid passeren.Automobilisten voegen zich bij de bussen en er is een voetgangers- en fietsers-oversteekplaats waar veel jongeren gebruik van maken op hun route van huis naar school of op de terugweg van school naar huis. Om dit kruispunt veiliger te maken, stel ik een aantal maatregelen zoals een drempel, de busbaan verder uitbuigen en een afwijkende kleur asfalt op de kruising. Op het kruispunt Hunsingolaan-Peizerweg voegt over een strook van ongeveer 300 meter, het doorgaande verkeer zich bij het busverkeer dat over de busbaan van en naar Peize/Roden gaat.

Het komt met regelmaat voor dat de bussen met een (te) grote snelheid op het kruispunt aan komen rijden, omdat zij hier voorrang hebben (met name de bussen die rechtstreeks van en naar Peize en/of Roden gaan, zij hoeven immers niet te stoppen bij de bushalte net voor of na dit kruispunt (wat de stadsbussen (lijn 3 en 4) in principe altijd wel moeten/doen). Dit is gevaarlijk voor het verkeer dat vanaf de Hunsingolaan in wil voegen op de busbaan richting het centrum. Ook is er op deze kruising een voetgangers- en fiets- oversteekplaats, waar tijdens de spitsuren veel jongeren gebruik van maken op hun route naar school. Om dit kruispunt veiliger te maken, stel ik voor om een aantal maatregelen door te voeren die de snelheid van de bussen afremt en buschaffeurs attendeert op de oversteekplaats. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bus-vriendelijke drempel, een afwijkende kleur asfalt en het verder uitbuigen van de busbaan. Daarnaast stel ik voor om een gesprek met het management van Qbuzz te agenderen waarbij de kwestie aangekaart wordt om zo bij de buschauffeurs aandacht te vragen voor deze situatie en hen mede verantwoordelijk te maken voor een veiliger gang van zaken.

Plons en speel!

09-05-2024  •  Geen reacties  •  Zwembad Hoogkerk  •  Veilig hoogkerk

Plons en speel: een onvergetelijke waterervaring met je peuter! Zwemmen in het zwembad is niet alleen een frisse duik voor jou, maar ook een magisch avontuur voor je kleine. Samen spetteren en dobberen bouwt niet alleen vertrouwen in het water op, maar versterkt ook jullie band. Ontdek de vreugde van de eerste zwemslagen in een veilige en plezierige omgeving, waar elk moment telt en elk lachje herinnerd wordt. Laat het zwembad jullie speeltuin zijn, waar je peuter leert, lacht en groeit. Zwemtijd is onze tijd!"

Veiligheid vinden we als bestuur belangrijk zo ook de bescherming tegen de zon voor onze kleinste spetteraars!! We willen graag een bijdrage om het peuterbad op een natuurlijke manier te overdekken met een stevige, kwalitatieve tentzijl.

 

Kunst op elektriciteit kastjes etc. van de gemeente.

14-05-2024  •  Geen reacties  •  Leon Hilarides-Batista Patterson  •  Veilig hoogkerk

Dit kan ook over storende graffiti heen.

Een mooie omgeving zorgt voor minder criminaliteit en het wordt hier fijner om te wonen. Meer bedrijven en toeristen willen hier naartoe en daardoor komt er meer werkgelegenheid.

Minimaal 27 kunstwerken in 10 jaar en 27x onderhoud.

Gemaakt door de indiener.