Ideeën voor Joker

Dit project heeft een bedrag van €5.000

Monument KNIL militairen

08-05-2024  •  Geen reacties  •  Els  •  Joker

De gemeente Groningen heeft de graven van Molukse KNIL-militairen een monumentale status gegeven in het kader van 70 jaar Molukkers in Nederland. De begraafplaats van Hoogkerk heeft een klein bord met de aanduiding dat daar KNIL-militairen liggen.

Namens een aantal nabestaanden zouden we graag een gedenksteen/monument met hun namen erop willen hebben, zodat de KNIL-strijders in den vreemde niet onopgemerkt kunnen worden vergeten. Het idee is of dit op de begraafplaats Hoogkerk of in de Molukse wijk geplaatst kan worden.

Diner voor mensen die te kampen hebben met armoede

16-05-2024  •  Geen reacties  •  wijkrestaurantgabriel  •  Joker

Wij willen heel graag de  mensen die te kampen hebben met armoede in Hoogkerk een diner aanbieden bijvoorbeeld met Pasen of met Kerst.

Via WIJ Hoogkerk, de Kledingbank en de Kreukelhof hebben wij contact met deze mensen.

Wijkrestaurant Gabriel in Hoogkerk wil deze mensen graag dit diner kostenloos aanbieden.

Met een bedrag van € 2500,- kunnen we 200 gezinnen blij maken.

Het geheel wordt met vrijwilligers gerund, zodat de bijdrage volledig kan worden gebruikt voor het inkopen van eten.

Ook bieden wij ondersteuning aan mensen die door een bepaalde situatie geen eten voor zichzelf kunnen kopen en koken.

 

 

 

Aankleding Historische Haven Hoogkerk "De Halm.

03-05-2024  •  Geen reacties  •  Benne  •  Joker

Sinds 2022 heeft Hoogkerk weer een aanlegplaats voor binnenvaartschepen, de Historische Haven Hoogkerk "De Halm".. Het is een moderne aanlegsteiger met plaats voor 8 schepen. De gelijknamige stichting, die samen met gemeente Groningen en de VWH, de haven realiseerde wil nu de historie van Hoogkerk laten herleven. Een historie van industrie en scheepvaart. Vroeger wemelde het hier van binnenvaartschepen die een direct verband hadden met de industrie in Hoogkerk en de bedrijvigheid in Stad en Ommeland.

De haven doet dienst als carousselhaven, dat betekent dat de schepen 3 maand in de haven kunnen verblijven met een uitloop tot maximaal een half jaar. De haven wordt goed bezocht en de schippers zijn uitermate tevreden over onze haven.

Ook het terrein rond de steiger heeft de aandacht van de stichting zodat een boeiende plek ontstaat waar Hoogkerkers en aanwonenden trots op kunnen zijn.

Voor de aankleding van de haven dienen wij ons idee in. Voor ons bestaat de aankleding van de haven voorlopig oa uit Vlaggenmast met daarin oa de vlaggen van Hoogkerk, van de schepencaroussel en vlag met logo van de stichting etc.   Webcamera met uitzicht over de haven, Sterke verhalenbankje met zicht over de haven.

De focus van onze aanvraag is de vlaggenmast met toebehoren.

Het plaatsen van de vlaggenmast is bij de prijs inbegrepen