Sterk Hoogkerk

Thema's

Rondkomen

Steeds meer mensen komen moeilijk rond. Hulp bij de administratie of bij het omgaan met regelingen kan helpen, net als het delen van voedsel of spullen. Heb jij een groot of klein idee om geldzorgen aan te pakken of te voorkomen? 

Veilig Hoogkerk

Voel jij je veilig als je je hond uitlaat of ‘s avonds door de buurt fietst? Met jouw idee vergroten we de veiligheid voor iedereen in onze omgeving. 

Openbare ruimte 

De openbare ruimte is van iedereen en voor iedereen. Heb jij ideeën om je buurt toegankelijker, mooier of leuker te maken?

Groen Hoogkerk

Een groene omgeving is goed voor je gezondheid, geeft dieren een plek én zorgt voor minder hitte en wateroverlast. Hoe wil jij Hoogkerk groener maken?

Duurzaam Hoogkerk

Met groene energie houden we de wereld ook voor volgende generaties leefbaar. Hoe kunnen we hier in Hoogkerk een bijdrage aan leveren?  

Voedselverspilling en gezond eten

Voedsel en je lijf: twee dingen om zuinig mee om te gaan. Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan en elkaar helpen om gezond te eten?

Verkeer

Fietsers, voetgangers en automobilisten gebruiken samen de weg. Hoe doen we dat op een veilige, eerlijke en duurzame manier?=

Plek voor mensen, dieren en planten 

Hoogkerk is niet alleen een plek voor mensen: we delen onze omgeving met de natuur. Hoe doen we dat precies? En kan het beter?  

Delen en (her)gebruiken

In Hoogkerk willen we graag delen, geven, ruilen en recyclen. Zo is er minder afval en maken we samen beter gebruik van wat we hebben. Welke ideeën passen daar volgens jou bij? 

Sterk Hoogkerk, sterke bewoners

Jouw wijk of dorp is meer dan een stapel stenen: je omgeving heeft invloed op de kansen die je in je leven krijgt. Met welke ideeën versterken we de kracht van Hoogkerk?

Samen sterker 

Als buurtgenoten elkaar regelmatig ontmoeten, kijken ze meer naar elkaar om en helpen ze elkaar als dat nodig is. Dat maakt Hoogkerk een fijne leefplek. Welke ideeën heb jij als het om ontmoeten gaat?  

Ontmoeting in de wijk 

Ruimte voor ideeën die bewoners samenbrengen en ontmoeting actief stimuleren. Binnen een buurt, rond een interesse of juist over grenzen van generaties, culturen of beperkingen heen. 

Kunst en cultuur

Streetdance, schilderkunst, klassieke muziek, theater: kunst en cultuur prikkelen en laten je anders kijken. Vertel ons jouw ideeën voor een cultureel bruisend Hoogkerk! 

Sport en bewegen 

Bewegen is gezond én brengt je met buurtgenoten in contact. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen – dus hoe doen we dat in Hoogkerk?

Iedereen hoort erbij 

Iedereen hoort thuis in Hoogkerk. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je verdient, hoe oud je bent, waar je in gelooft, of wat je gender, geslacht of geaardheid is. Hoe zorgen we dat zoveel mogelijk mensen zich hier welkom voelen? 

Zelf beslissen over je omgeving

Als jij het voor het zeggen zou hebben, zou je buurt er dan anders uitzien? Hoe zorgen we ervoor dat Hoogkerkers meer zelf mogen beslissen? 

Kinderen en jongeren 

De jeugd heeft de toekomst, ook in Hoogkerk. Daarom geven we ruimte aan iedereen die zelf jong is of kinderen heeft. Welke ideeën dragen daaraan bij?

Ondernemerschap en werkgelegenheid

Hoogkerk geeft talent en ondernemerschap de ruimte om zich te ontwikkelen. Hoe zorgen we dat zoveel mogelijk Hoogkerkers kunnen doen waar ze energie van krijgen?

Schoon Hoogkerk

Afval op straat, hondenpoep op het gras – in Hoogkerk willen we er vanaf. Welke ideeën dragen bij aan een schone omgeving? 

Joker 

Mis je een onderwerp, en weet je zeker dat het niet onder een van de thema’s valt? Geef het een titel, omschrijf in twee zinnen wat het inhoudt en voeg het toe!