Sterk Hoogkerk

Thema's

Armoede 
Steeds meer mensen komen moeilijk rond. Heb jij een groot of klein idee om geldzorgen aan te pakken of te voorkomen?

Veilig Hoogkerk
Voel jij je veilig als je je hond uitlaat of ‘s avonds door de buurt fietst? Met jouw idee vergroten we de veiligheid voor iedereen in onze omgeving. 

Groen Hoogkerk
Een groene omgeving is goed voor je gezondheid, geeft dieren een plek én zorgt voor minder hitte en wateroverlast. Hoe wil jij Hoogkerk groener maken?

Duurzaam Hoogkerk
We willen de wereld ook voor de volgende generaties leefbaar houden. Hoe kunnen we hier in Hoogkerk een bijdrage aan leveren?

Verkeer
Fietsers, voetgangers en automobilisten gebruiken samen de weg. Hoe doen we dat op een veilige, eerlijke en duurzame manier?

Delen en (her)gebruiken
In Hoogkerk willen we graag delen, geven, ruilen en recyclen. Zo is er minder afval en maken we samen beter gebruik van wat we hebben. Welke ideeën passen daar volgens jou bij?

Samen sterker 
Naar elkaar omkijken en elkaar helpen als het nodig is maken van Hoogkerk een fijne leefplek. Welke ideeën heb jij om het elkaar helpen en het naar elkaar omkijken in Hoogkerk te versterken?

Ontmoeting in de wijk 
Ruimte voor ideeën die bewoners samenbrengen en ontmoeting actief stimuleren. Binnen een buurt, rond een interesse of juist over grenzen van generaties, culturen of beperkingen heen. 

Kunst en cultuur
Streetdance, schilderkunst, klassieke muziek, theater: kunst en cultuur prikkelen en laten je anders kijken. Vertel ons jouw ideeën voor een cultureel bruisend Hoogkerk!

Sport en bewegen 
Bewegen is gezond én brengt je met buurtgenoten in contact. Iedereen moet kunnen sporten en bewegen – dus hoe doen we dat in Hoogkerk?

Iedereen hoort erbij 
Iedereen hoort thuis in Hoogkerk. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je verdient, hoe oud je bent, waar je in gelooft, of wat je gender, geslacht of geaardheid is. Hoe zorgen we dat zoveel mogelijk mensen zich hier welkom voelen? 

Zelf beslissen over je omgeving
De openbare ruimte is van iedereen en voor iedereen. Heb jij ideeën om je buurt toegankelijker, mooier of leuker te maken? 

Kinderen en jongeren 
Er wonen veel kinderen en jongeren in Hoogkerk. Hoe maken we Hoogkerk nog leuker om in op te groeien?

Ondernemerschap en werkgelegenheid
Hoogkerk geeft talent en ondernemerschap de ruimte om zich te ontwikkelen. Hoe zorgen we dat zoveel mogelijk Hoogkerkers kunnen doen waar ze energie van krijgen?

Schoon Hoogkerk
Afval op straat, hondenpoep op het gras – in Hoogkerk willen we er vanaf. Welke ideeën dragen bij aan een schone omgeving? 

Gezondheid
Gezond leven, gezond bewegen en gezonde voeding. Welke ideeën zijn er om Hoogkerkers gezonder te maken en te houden?

Uit in Hoogkerk
Mogelijkheid om ergens in Hoogkerk een kopje koffie te drinken, te eten en om vrienden in de buurt te ontmoeten.