Ga terug

Verkeersveiligheid verbeteren kruispunt Gabriëlflat en Ruskenborg

Els Els  •  26-05-2023  •  2 reacties  •  Verkeer  • 

IMG_0361.jpeg Vondelaan in Haren

Op de kruising tussen de Gabriëlflat en Ruskenborg ligt een zebrapad, maar niet alle auto’s stoppen en rijden er met grote snelheid overheen. Ook fietsers kunnen er niet veilig oversteken naar de Johan Dijkstralaan. Ik zou graag maatregelen treffen om de snelheid van de auto’s richting deze kruising te verminderen, zoals een drempel, een afwijkende kleur asfalt, het aanbrengen van felgekleurde bebording en/of het verder uitbuigen van de weg. Voor de fietsers zou de wachtruimte vergroot kunnen worden als zij bij de kruising over willen steken. 

In het dorp wordt er vaak veel te hard gereden, waardoor de mensen niet meer durven over te steken. Een voorbeeld hiervan is het kruisingsvlak tussen de Gabriëlflat en Ruskenborg. Er ligt nu een zebrapad, maar de auto’s stoppen lang niet altijd en zoeven er met meer dan 50 km/uur overheen. Ook fietsers kunnen er niet veilig oversteken naar de Johan Dijkstralaan. Ik zou graag maatregelen treffen om de snelheid van de auto’s richting deze kruising te verminderen, zodat het voor jong en oud uit het dorp veilig mag zijn. Bij de maatregelen kun je denken aan bijvoorbeeld een drempel, een afwijkende kleur asfalt en het aanbrengen van felgekleurde bebording en het verder uitbuigen van de weg. Voor de fietsers zou de wachtruimte vergroot kunnen worden als zij bij de kruising over willen steken.

Locatie: Van het spoor naar de rotonde en de Zuiderweg

Idee ingediend door: Els Hallatu

Wat is de beoordeling van dit idee?

Binnen de Mobiliteitsvisie van de gemeente is dit gedeelte van de Zuiderweg aangewezen als verbindingsweg (maximumsnelheid 50 km/uur). Deze weg vormt ook in de toekomst een belangrijke ontsluiting van het centrum van Hoogkerk. Wel zijn er maatregelen mogelijk die de situatie kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld borden om mensen minder snel te laten rijden en te attenderen op overstekende voetgangers.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
 • Joanna

  Veilig voor voetgangers en fietsers. Dat geldt ook voor het stuk dat grenst aan het hofje Halfweg. Aan beide zijden van Halfweg ligt een geheel verzakt trottoir. Voetgangers moeten, gedwongen, lopen op het fietspad. Een levensgevaarlijke situatie voor voetgangers en de fietsers van en naar Hoogkerk!
  Een fatsoenlijk trottoir zou voor alle gebruikers een oplossing zijn.

  3 duimpjes  | 
  3
  0
  1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
  • Kerngroep Sterk Hoogkerk

   Beste Joanna,

   We raden aan om voor dit idee aan de Halfweg een apart idee in te dienen. Op die manier kunnen beide onderwerpen aangekaart worden.

   Namens de kerngroep,
   Harm Havinga

   Geen duimpje  | 
   0
   0
   Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd