Ga terug

Betere beschikbaarheid WC's bij Ruskeveenseplas

Ceciel Nieuwenhout Ceciel Nieuwenhout  •  13-06-2023  •  Geen reacties  •  Veilig Hoogkerk  • 

585 betere beschikbaarheid wcs r.jpg

Betere beschikbaarheid van de WC-voorziening bij de Ruskenveense plas voor badgasten, vrijwilligers en sporters. We willen een onderzoek doen naar de inzet van vrijwilligers of een basisbaan zodat de WC’s vaker beschikbaar zijn en goed onderhouden worden!

De WCs bij de tennisvereniging zijn belangrijk voor mensen om naar de WC te kunnen gaan als ze een middagje bij de Ruskeveenseplas zijn. De WCs zijn echter alleen open van 10 tm 17u, en alleen als het van tevoren voorspeld is dat het meer dan 24 graden is. De tennisvereniging heeft bovendien moeite voldoende vrijwilligers te vinden om de WCs open te doen en te sluiten. De WCs zouden beter beschikbaar moeten zijn, bijvoorbeeld ook na 17u, want ook dan is het nog hartstikke druk op mooie dagen, of juist ’s ochtends vroeg voor mensen die een ochtendduik nemen, of bij een lagere temperatuur (ik zou bij 22 graden ook al wel een duik nemen!).

Schoon en Veilig

Dit idee maakt Hoogkerk schoner en veiliger: als meer mensen hun behoefte op de WC doen ipv in de bosjes/in de plas is dat beter voor de waterkwaliteit en dus zwemveiligheid; de WCs kunnen ook dienen als een veilige ruimte om om te kleden als je dat liever niet midden op het strand doet, en het is voor jonge kinderen en ouderen veiliger om de heetste uren van de dag (de middag) de zon te mijden. Als je dan in de namiddag naar de Ruskeveenseplas gaat, is de WC alweer dicht.

Concrete uitvoering

Het openen en sluiten van de WCs, en af en toe een oogje in het zeil houden daar, zou kunnen worden gedaan door een vrijwilliger of iemand die hiervoor wordt aangesteld, bijvoorbeeld door een basisbaan in samenwerking met het Dorpshuis. De rest van de tijd kan deze persoon andere dingen doen die Hoogkerk ten goede komen, zoals bij het Dorpshuis meedraaien of klusjes bij de speeltuinverenigingen. De precieze invulling moet nog verder besproken worden, en kan ook gedurende het jaar verschillen – maar het belangrijkst is dat de WCs vaker beschikbaar zijn! Er is wat geld nodig voor verandering van de voorzieningen (dat de deur op slot gedaan kan worden zonder dat je het hele tennisgebouw door hoeft), mogelijk vrijwilligersvergoeding en/of het inrichten van een basisbaan (de basisbaan zelf wordt betaald door de gemeente). Naast voor mensen die bij de Ruskeveenseplas gaan zwemmen zou dit ook goed uit kunnen komen voor andere mensen, zoals sporters bij de buitengym, de loopgroep of in de winter voor schaatsers.

Locatie: Bij de tennisvereniging (of, maar dat is veel duurder, een apart wc/douche?hok realiseren)

Wat is de beoordeling van dit idee?

Dit idee past in de mogelijkheden van de gemeente op het gebied van de basis- en participatiebaan.

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd