Ideeën voor Veilig Hoogkerk

Dit project heeft een bedrag van €49.780

Omheinde hondenspeelplaats

16-06-2023  •  4 reacties  •  Miranda en Carmen  •  Veilig Hoogkerk

Ons als bewoners lijkt het heel fijn een veilige, omheinde uitlaat plaats te krijgen in het Albert Hahnpark (zie afbeelding). Op deze manier kunnen we voor een veilige omgeving zorgen voor onze viervoeters. 

Het hondenuitlaat veld is uitgebreid getekend (zie plan) en besproken met experts van gemeente. Besproken is dat er eventueel bosjes worden gerooid. Dat er een hek geplaatst wordt (liefst van 1.50 meter hoog) rondom het bedoelde perk. Voor de ingang wordt gedacht aan een dubbel hek, een "sluis”. Een prullenbak is ook erg gewenst. Verder zou het mooi zijn dat er wat speelattributen geplaats kunnen worden. En eventueel een paar bankjes. Zie plan. Initiatiefnemers zijn de buurt langs gegaan om hun plan aan omwonenden uit te leggen en toe te lichten, en hebben een lijst van handtekeningen ter ondersteuning verzameld.

 

€18.000

Veiliger kruispunt bij de Vensterschool

18-06-2023  •  2 reacties  •  RD  •  Veilig Hoogkerk

De Vensterschool ligt aan de drukke Zuiderweg en het kruispunt is een gevaarlijke plek voor voetgangers en fietsers om over te steken. Er is veel verkeer en de auto’s rijden hard. Het zou fijn zijn voor de veiligheid van de kinderen als het kruispunt veiliger is, zodat zij zelfstandig naar school en sport kunnen. Binnen Sterk Hoogkerk zouden we maatregelen kunnen realiseren, zoals bijvoorbeeld een verkeersdrempel, een afwijkende kleur asfalt of de overstekende fietsers meer wachtruimte geven.

 

€5.000

Graffiti verwijderen

18-06-2023  •  Geen reacties  •  Leon Hilarides-Batista Patterson  •  Veilig Hoogkerk

Budget waarmee de indiener storende graffiti kan aanwijzen, waarna dit wordt verwijderd. Het gaat alleen om graffiti op gemeentelijke eigendommen in het jaar 2024.

 

€5.000

Schoonmaken Hoogkerkerksterbrug

15-06-2023  •  Geen reacties  •  Leon Hilarides-Batista Patterson  •  Veilig Hoogkerk

We maken het centrum aantrekkelijker door de brug een opknapbeurt te geven. Met een goede schoonmaakbeurt ziet de Hoogkerksterbrug en omgeving er weer goed uit. Dit heeft een goede uitstraling op het centrum en verbetert de leefbaarheid.

 

€8.000

Betere beschikbaarheid WC's bij Ruskeveenseplas

13-06-2023  •  Geen reacties  •  Ceciel Nieuwenhout  •  Veilig Hoogkerk

Betere beschikbaarheid van de WC-voorziening bij de Ruskenveense plas voor badgasten, vrijwilligers en sporters. We willen een onderzoek doen naar de inzet van vrijwilligers of een basisbaan zodat de WC’s vaker beschikbaar zijn en goed onderhouden worden!

De WCs bij de tennisvereniging zijn belangrijk voor mensen om naar de WC te kunnen gaan als ze een middagje bij de Ruskeveenseplas zijn. De WCs zijn echter alleen open van 10 tm 17u, en alleen als het van tevoren voorspeld is dat het meer dan 24 graden is. De tennisvereniging heeft bovendien moeite voldoende vrijwilligers te vinden om de WCs open te doen en te sluiten. De WCs zouden beter beschikbaar moeten zijn, bijvoorbeeld ook na 17u, want ook dan is het nog hartstikke druk op mooie dagen, of juist ’s ochtends vroeg voor mensen die een ochtendduik nemen, of bij een lagere temperatuur (ik zou bij 22 graden ook al wel een duik nemen!).

Schoon en Veilig

Dit idee maakt Hoogkerk schoner en veiliger: als meer mensen hun behoefte op de WC doen ipv in de bosjes/in de plas is dat beter voor de waterkwaliteit en dus zwemveiligheid; de WCs kunnen ook dienen als een veilige ruimte om om te kleden als je dat liever niet midden op het strand doet, en het is voor jonge kinderen en ouderen veiliger om de heetste uren van de dag (de middag) de zon te mijden. Als je dan in de namiddag naar de Ruskeveenseplas gaat, is de WC alweer dicht.

Concrete uitvoering

Het openen en sluiten van de WCs, en af en toe een oogje in het zeil houden daar, zou kunnen worden gedaan door een vrijwilliger of iemand die hiervoor wordt aangesteld, bijvoorbeeld door een basisbaan in samenwerking met het Dorpshuis. De rest van de tijd kan deze persoon andere dingen doen die Hoogkerk ten goede komen, zoals bij het Dorpshuis meedraaien of klusjes bij de speeltuinverenigingen. De precieze invulling moet nog verder besproken worden, en kan ook gedurende het jaar verschillen – maar het belangrijkst is dat de WCs vaker beschikbaar zijn! Er is wat geld nodig voor verandering van de voorzieningen (dat de deur op slot gedaan kan worden zonder dat je het hele tennisgebouw door hoeft), mogelijk vrijwilligersvergoeding en/of het inrichten van een basisbaan (de basisbaan zelf wordt betaald door de gemeente). Naast voor mensen die bij de Ruskeveenseplas gaan zwemmen zou dit ook goed uit kunnen komen voor andere mensen, zoals sporters bij de buitengym, de loopgroep of in de winter voor schaatsers.

€10.000