Ga terug

Jensema opent de deuren (werktitel)

Saskia Wiegant Saskia Wiegant  •  10-04-2024  •  13 reacties  •  Beijum Bruist  • 

Ons idee is om op 5 oktober activiteiten te organiseren van bewoners voor bewoners. Het kan gaan om een workshop/praatje door de bewoner zelf, een optreden, een hapje of een goed gesprek. Mensen kunnen zich aannmelden om het eigen huis open te stellen en/of om als deelnemer bij anderen langs te gaan in een soort estafette. Als afsluiting houden we een kampvuur op de bijzondere kampvuurplek die wij nu eenmaal in onze wijk hebben. Wij willen de sociale cohesie in de buurt verbeteren, door buren uit te nodigen om elkaar te leren kennen en bij elkaar achter de voordeur te kijken. We willen alle bewoners van de Jensemaheerd hiervoor uitnodigen. 

Dit is een goed idee omdat eten en met elkaar dingen doen verbindt. We verwachten dat mensen daarna makkelijker naar elkaar omkijken. Eten is een activiteit die past in alle culturen en we verwachten hiermee veel bewoners te kunnen aanspreken. We willen bewonersparticipatie stimuleren, geluk in onze wijk stimuleren. We verwachten de aansluiting met het groenonderhoud te kunnen leggen en hopen op uitbreiding van het aantal deelnemers van deze werkgroep, die hier al bijna twintig jaar floreert.

We verwachten de volgende kosten te maken:

Flyer onder 200 adressen ca 50 Euro   

Boekje met uitnodiging en presentatie deelnemende bewoners verspreiden onder 200 adressen ca 600 Euro 

Subsidie aan mensen voor het bereiden van een maaltijd/voorbereiden activiteit ca 1000 Euro 

Wij willen dit organiseren, uitwerken en opzetten: Saskia Wiegant en twee buren

 

Het is een eenmalige activiteit, maar als het succesvol is willen we het herhalen.

 

 

 

Locatie: de afsluiting is op de bijzondere vuurplaats van de Jensemaheerd

Idee ingediend door: Groencomite Jensemaheerd

Waarom zijn dit de kosten?

Gefeliciteerd, je idee voor het wijkbudget is positief beoordeeld. Dit betekent dat je door kunt naar de stemronde. Succes met campagne voeren voor jouw idee!

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd