Ga terug

Dierenweide Minerva

Fokko Fokko  •  15-05-2024  •  Geen reacties  •  Kinderen en jongeren  • 

Geweldig dieren die samenkomen om te gaan spelen

De Dierenweide Minera opgericht in 1992 door buurtbewoners en tot op heden ten dage een locatie waar de buurtbewoners, kinderen, scholen, vrijwilligers en mensen die omringd zijn door de dieren hun rust vinden, samenkomen. Het wordt beheerd door zeer enthousiaste vrijwilligers.

Deze Dierenweide is door de toenemende wet- en regelgeving vanuit de overheid en aanvullend vanuit de Gemeente Groningen toe aan een aanpassing om aan deze regels te moeten gaan voldoen zodat de kwaliteit, veiligheid en hygiene voor de vele bezoekers gewaarborgd wordt.

Hieraan vast hangt het verlenen van subsidie vanuit de Gemeente. De subsidie is voor de kosten van: diervoer, dierverzorging, dierenartskosten, schoonmaak dierverblijven en bezoekersruimtes en de kosten voor klein onderhoud. Met deze financieen en de donaties is er geen geld om die kwaliteitsimpuls te geven die de Dierenweide nodig heeft om medio 2026 klaar te zijn voor het certificaat van de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN). Het risico is dat door een controle van de NVWA de Dierenweide moet ophouden te bestaan of alsnog hun kwaliteit op orde te brengen.

Laten wij dat nu voor zijn en nu alvast de zaken op orde brengen.

Het idee heet daarom 'Kwaliteitsimpuls' hiermee en met behulp van de Gemeente kan de Dierenweide Minerva door blijven gaan. De bezoeker zal ervaren dat er veel aandacht is voor de veiligheid en de hygiene. Ouders, begeleiders etc. kunnen hun kinderen, mindervaliden en mensen met een andere beperking onbezorgder een bezoek laten brengen aan de Dierenweide Minerva. 

Immers deze Dierenweide is belangrijk voor de buurt en heeft een maatschappelijke, educatieve en helende werking op de bezoekers en vrijwilligers.

Geschatte kosten van de indiener van het idee: €19.000

Locatie: Dit is een ideale locatie waar de voorbij lopende en fietsende mensen met een glimlach naar grazende, spelende en rustende dieren in een prachtige groene omgeving kunnen kijken.

Idee ingediend door: vereniging Dierenweide Minerva

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd