Ga terug

Buitenhof aan zee, speelse ontmoetingsplek voor jong en oud

Koen Koen  •  20-05-2024  •  Geen reacties  •  Sport en bewegen  • 

We wonen fantastisch in de Buitenhof. We missen alleen gezamenlijke ontmoetingsplek voor kinderen, ouders en andere wijkgenoten. Voor het 25-jarig bestaan van de Buitenhof willen we zo’n plek creëren. In dit idee combineren we originele speelvoorzieningen voor kinderen met zo’n ontmoetingsplek. Op een open ruimte in de grote speeltuin in de Fivelgolaan plaatsen we een multifunctionele zeecontainer. Die fungeert als uitgiftepunt voor speelgoed voor kinderen en ontmoetingsplek voor hun ouders en oudere buurtgenoten. Kinderen halen er speelgoed dat ze thuis niet hebben, ouders drinken samen een bakje koffie, thee of wat anders. Het geheel staat in wit (strand)zand, zodat het de uitstraling en het gevoel van een strandtent heeft. Met enige gevoel voor ironie noemen we deze plek ‘Buitenhof aan zee’. 

De 20ft zeecontainer heeft over de breedte een (laag) en breed luik met toonbank dat open en dicht kan. Aan de voorkant staan verder statafels en zitjes. Een grote tarp overkapt het geheel, zodat kinderen en ouders bij regen en felle zon beschutting hebben. Aan de palen van de tarp hangt verlichting en vrolijke aankleding. Als de container open gaat, komt het speelgoed ter beschikking. Het gaat om bijzonder speelgoed voor kinderen van 3 tot 16 jaar, zoals:

  • Materialen voor een waterbaan,
  • Graafmachine
  • Eenwielers en een andersom-stuur-fiets
  • Bouwblokken om eigen huisje te maken

De Buitenhoeve is open op woensdagmiddag en in het weekend, op zomeravonden met goed weer dient De Buitenhoeve als strandtent. De zeecontainer heeft wel stroom, dus verlichting, een (tweedehands) koelkast en muziekbox zijn aanwezig. Maar er is geen water. Water, koffie en andere dranken moeten dus door de vrijwilligers meegebracht worden. Vrijwilligers runnen De Buitenhove, van het bouwen en aankleden, het beheer, bemensing tijdens de openingstijden en onderhoud.

Buitenhof aan Zee, het gevoel van vrijheid blijheid voor jong en oud.

Geschatte kosten van de indiener van het idee: €17.500

Locatie: In de grote speeltuin aan de Fivelgolaan

Je moet inloggen of een nieuw account aanmaken om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd