Meer informatie

Sterk Hoogkerk: zo werkt het

 

 

Sterk Hoogkerk is een burgerbegroting, bedoeld voor iedereen die in Hoogkerk en de omliggende wijken woont. De gemeente Groningen stelt een budget beschikbaar dat inwoners samen mogen besteden. Voor dit project gaat het om Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof, Vierverlaten en Leegkerk.

Stap voor stap 

De komende maanden wordt de burgerbegroting stapsgewijs uitgevoerd, zoals je op de afbeelding hierboven ziet. Tussen 16 maart en 18 april kiezen inwoners uit een lijst van twintig thema’s de vijf die zij het belangrijkst vinden.Alle 20 thema’s kun je bekijken op de website. Dit kan online tot 16 april, en fysiek tijdens de bijeenkomst op 18 april. Op 16 mei verdelen ze samen het totale budget over deze vijf thema's. Dit onderdeel gebeurt niet online: je komt ervoor naar het dorpshuis in Hoogkerk.

Nadat duidelijk is hoeveel geld er voor elk thema is, kunnen mensen ideeën indienen. Aan deze fase mag iedereen meedoen, ook als je in Beijum of Berlijn woont. Elk ingediend idee hoort bij een van de vijf thema's. Ideeën kunnen worden ingediend tussen 22 mei en 18 juni. Data voor momenten waarop we je kunnen helpen met het indienen van een idee, maken we later bekend.

Hierna volgt een onderzoeksfase. De ingediende ideeën worden bekeken en beoordeeld. Kunnen ze uitgevoerd worden? En hoe precies? 

Alle haalbare ideeën gaan mee naar de volgende stap: stemmen. Voor elk van de vijf thema's kiezen Hoogkerkers de drie beste ideeën. Iedereen krijgt de kans om te stemmen, zowel fysiek als online. Zet alvast in je agenda: het Stemfestival vindt plaats op 10 oktober. 

Als de uitslag bekend is, gaat de gemeente samen met de indieners van de gekozen ideeën over tot de uitvoering. De plannen worden werkelijkheid. Zo krijgen je als Hoogkerker direct invloed op wat er in je omgeving gebeurt.

 

Doe mee! 

Woon je in Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof, Vierverlaten of Leegkerk? En wil je meebeslissen over jouw omgeving? Doe dan mee aan Sterk Hoogkerk! Op deze website lees je wat wanneer gebeurt, maar ook hoe je kunt meedoen. 

Zet de volgende momenten alvast in je agenda:

  • Ideeën indienen: 22 mei t/m 18 juni
  • Ideecafés: hulp en advies bij het online indienen van je idee: 
  1. ​ woensdag 24 mei 14-16 uur WIJ Hoogkerk (Verbetering 3)
  2.  donderdag 1 juni 10-12 uur VHJ (Noorderstraat 14)
  3.  woensdag 7 juni 14-16 uur Kreukelhof (Drakesteijnstraat 29)
  4.  maandag 12 juni 19-21 uur VWH vergaderzaal (Zuiderweg 70)
  • Fase 3: hoe kan het: 19 juni t/m 15 september (m.u.v. de zomervakantie)
  • Kiezen voor ideeën: 18 september t/m 2 oktober (online)
  • Dinsdag 10 oktober: Stemfestival Dorpshuis Hoogkerk | inloop imet een optreden vanaf 19:30 uur, start programma 20:00 uur

Lees de spelregels

Wil je meer informatie over Sterk Hoogkerk? Dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.